Лікувальні властивості лілії Мадонни Candidum

Лілія Мадонни Candidum - це декоративний цибулинний багаторічник з ароматними білосніжними квітками. Ця рослина прекрасна під час цвітіння: на верхівках прямостоячих стебел формується 5-10 лійчастих квіток, вони тримаються до 3 тижнів. Красиві квіти улюблені садівниками і флористами, їх використовують при створенні квітників і складанні букетів. Але декоративність - не єдина перевага лілії Candidum, ця рослина ще використовується в лікувальних цілях.

Купити цибулини лікувальної лілії Candidum можна тут.

Важливо: лілія Мадонни не рекомендується для кімнатного вирощування, оскільки має сильний аромат (запах може викликати головний біль). Найкраще місце для цієї квітки - сад, відкрита веранда.

Якими лікувальними властивостями має лілія Мадонни

Ліки на основі частин лілії використовують при лікуванні захворювань дихальної системи (при кашлі), при шкірних проблемах (від опіків до екземи), при серцевих хворобах (для очищення крові, підтримання здоров'я серця). Цибулини і квіти мають сечогінну, болезаспокійливу, антисептичну і заспокійливу дію.

Секрет рослини - в багатому складі. Цибулини лілії кандідум містять багато амінокислот, розчинних полісахаридів, крохмалю, фітостеролів, дубильних речовин. У квітках містяться флавоніди, різні ефірні масла і корисні кислоти.

Важливо: не можна використовувати засоби на основі лілії Мадонни при алергії на лілійні рослини, а також під час вагітності та лактації.

Як використовувати лілію Мадонни Candidum в лікувальних цілях

Масляний настій з пелюстками лілії Мадонни допомагає при подразненнях шкіри, фурункулах, екземі, опіках, шкірній сверблячці, запаленні нігтьового ложа і подібніих проблемах. Це непоганий антисептик, болезаспокійливий і заспокійливий засіб (при мігрені можна змащувати виски, для зняття болю - на уражене місце). Для приготування знадобиться:

• 1 частина свіжих пелюсток лілейної квітки;

• 2 частини мигдалевого або оливкового масла;

• скляна ємність (темне скло).

Масло прокип'ятити на водяній бані протягом півгодини, охолодити. У банку скласти пелюстки, залити прокип'яченим маслом і поставити ємність на 14 днів у затемнене місце. Через 2 тижні масляний настій процідіть, і він готовий до застосування. Зберігайте в затемненому прохолодному місці.

Лілейної чай готують так: відварюють пелюстки в воді або солодкому молоці. Чай на воді можна пити для очищення крові і підтримки нормальної роботи серця, а молочно-лілейний напій використовують при стоматиті для полоскання рота. Часто чай пити не варто - достатньо 1 раз на день.

Відвар цибулини лілії Candidum допомагає при набряках, кашлі, болях різного характеру (використовують змочені в лілейному відварі компреси).

Спиртова настоянка білої лілії Мадонни використовується як для внутрішнього, так і для зовнішнього застосування. Для приготування потрібні:

• 1 частина пелюсток;

• 2 частини горілки;

• ємність з темного скла.

Інгредієнти змішують, ставлять в прохолодне темне місце на 30 днів. Періодично бутель з настойкою треба струшувати. Як загальнозміцнюючий засіб настойку п'ють 1 раз на день по чайній ложці, в лікувальних цілях - 2-3 рази на день. Якщо спиртової смак заважає, можна розбавити настоянку водою. П'ють курсами по 15-30 днів, між курсами обов'язкова перерва 10-14 днів.

Креми і інша косметика на основі лілії кандідум підходять для догляду за чутливою, сухою і пошкодженою шкірою. Вони заспокоюють, пом'якшують, вибілюють шкіру, сприяють її відновленню і зволоженню.

Інформація про лікувальну лілії Candidum приведена виключно в ознайомлювальних цілях. Не займайтеся самолікуванням, при проблемах зі здоров'ям звертайтеся до лікаря!

Відгуки

Написати коментар [відмінити відповідь]

Увага: HTML розмітка не підтримується!!
    Погано           Добре