Насіння Пажитник (Фенугрек) (1г) опис, характеристики, відгуки
Відправка посилок з насінням на протязі 2-х-3-х днів
Відправка посилок з цибулинами та рослинами: навесні у квітні-травні, восени – у вересні-жовтні
Перед відправкою посилки очікайте дзвінок менеджера.
Доставка Укрпоштою або Новою поштою.
За доставку посилки сплачує отримувач
Оплата за доставку здійснюється у відділенні зв’язку
Оплата за товар при отриманні у відділенні зв’язку або на карту Приватбанку
Спосіб оплати можно уточнити під час дзвінка менеджера перед відправкою посилки
Флорасад гарантує відповідність сортів і якість посадкового матеріалу. Якщо щось піде не так - повернемо гроші. Детальніше про умови гарантії читайте тут.
Арт.30520 Виробник Hem Zaden (Нідерланди). Пажитник (метхім, пажитник грецький, хельба, хільба, чаман, шамбала) - однорічна трав'яниста рослина сімейства бобових. Стебло мало розгалужене, висотою 50-60 см. Квітки дрібні, жовті. Насіння ромбічної форми, дрібне, довжиною 4 мм, коричнево-жовтого кольору. Плоди утворюються у стручках трикутної форми. Пажитник віддає перевагу вапняним грунтам. Рослина світлолюбна. Висівають його у березні – квітні широкорядним способом. У кулінарії та медицині використовується насіння пажитника. Смак його - гіркувато-солодкий, горіховий, значно посилюється після легкого обсмажування, тоді насіння набуває аромату паленого цукру. Обсмажене насіння додають в овочеві салати та рагу замість подрібненого фундука. Молодими пагонами шамбали заправляють м'ясні та овочеві страви, а також їх застосовують під час сироваріння. Ця приправа вважається основною для приготування бастурми. Фенугрек також додають у тісто для надання аромату хлібу. Молоте насіння входить до приправ каррі, чатні, хмелі-сунелі, в аджику. Широко використовують як спецію і молоду зелень пажитника. Її додають у салати, супи, соуси, другі страви, їдять саму собою, як шпинат.